Kan ik iets voor je betekenen?
Bel 06 - 2757 7510 of e-mail Femke
info@praktijkmariposagroesbeek.nl

Gezonde voeding en zuur-base-evenwicht

03-07-2017

De zuur-base-huishouding in het lichaam zorgt ervoor dat stofwisselingsslakken worden afgevoerd, deze ontstaan door de energieverbranding in ons lichaam.

 

Dit is een van de belangrijkste onderdelen als we het hebben over gezonde voeding. Het zuur-base zou in evenwicht moeten zijn. Echter heeft dit met verschijnende factoren te maken. In de eerste plaats met het voedsel dat wordt genuttigd, maar ook de omstandigheden waaronder deze voeding wordt genuttigd.

 

Om evenwicht te houden zou de voeding eigenlijk moeten bestaan uit 80% basevormend (alkaliserend) en 20% zuurvormend. Een misverstand die hierbij vaak wordt gemaakt is dat er gedacht wordt dat zuursmakende voeding verzurend werkt, de smaak heeft dus niets te maken met base- of zuurvormend.

 

Verzuring kan onder andere leiden tot het dikker worden van het weefselvocht. We spreken dan van verslakt celweefsel waardoor cellen in onvoldoende mate worden voorzien van de noodzakelijke stoffen en er dus steeds meer verslakking optreedt. Verslakking is een plaatselijke ophoping van gifstoffen, denk bijvoorbeeld aan reuma of cellulitis.

 

Een van de mogelijkheden om je verzuring aan te pakken is naast gezonde, in evenwicht zijnde voeding, een kuur van natuurlijke producten zoals bijvoorbeeld die van P. Jentschura.

 

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFORMATIE