Kan ik iets voor je betekenen?
Bel 06 - 2757 7510 of e-mail Femke
info@praktijkmariposagroesbeek.nl

Gevangen in een web

03-07-2017

Gevangen in een web, niet vooruit kunnen, onbegrepen. Zijn met wat er is en er geen draai aan kunnen geven. Je voelt je niet gesteund, niet gehoord, onrechtvaardig. Veiligheid wordt niet geboden en structuur is ver te zoeken.

 

De grote wereld is spannend, eng maar ook uitdagend. Je weet je geen raad. Je moet blijven staan, in je kracht, stoer zijn en van je afbijten om je eigen veiligheid te waarborgen. Je wil lol maken, plezier, in liefde zijn,  maar je wordt niet begrepen... en het maakt je boos, je voelt de woede naar boven kolken, het komt met een sneltreinvaart en je kan het niet meer stoppen, er zit zo’n oerkracht onder, de oerkracht om te overleven in deze enge wereld. Je wilt blijven staan!! Je moet blijven staan, je moet sterk zijn, je mag geen mietje zijn.  Je wordt overprikkeld in deze maatschappij, goed is niet goed genoeg, het moet altijd meer en beter.

 

Je mag jezelf niet zijn, je mag je niet laten zien, altijd maar aanpassen, keer op keer. Voor jezelf opkomen, je eigen grenzen aangeven, het mag niet en je wordt niet begrepen, je wilt het laten weten, maar de juiste woorden blijven uit en er rest jouw niets anders dan het fysiek te uiten. Er is geen begrip, ruimte wordt niet gegeven, laat staan dat ze voelen wat je daadwerkelijk nodig hebt.

 

Dat terwijl je alleen maar aan het ontdekken bent, wie je bent, wie je werkelijk bent, diep van binnen, een mooie ziel.