Kan ik iets voor je betekenen?
Bel 06 - 2757 7510 of e-mail Femke
info@praktijkmariposagroesbeek.nl

De zachtheid van Cranio

03-07-2017

Craniosacraal therapie is een zachte heilzame lichaamsgerichte therapie. De behandeling is zo liefdevol dat je bijna niet kan geloven dat het zo heilzaam is. Elke Cranio-behandeling is anders, een unieke ervaring die zoveel positief kan veranderen in een mensenleven. Omdat de behandeling zo liefdevol en zacht is kan deze heel mooi worden toegepast bij pasgeborene en kinderen.

 

Op het moment dat vader, moeder en baby binnen komen gebeurt er al iets. Je voelt dat er spanning is, het niet weten, zoekende en doe ik het wel goed, onzekerheid, het is allemaal nog zo pril, zo klein, zo puur. Op het moment dat er een aanraking mag zijn gebeurt er iets bijzonders, de spanning neemt wat af en maakt plaats voor nieuwsgierigheid, nieuwsgierigheid naar …wat er gaat gebeuren, naar… wat het gaat brengen, alleen dat al is zo’n bijzondere ervaring.

 

Het aanraken van moeder en haar baby, de liefde die daar stroomt, zo puur dat het zorgt voor een ontroering. Het baby’tje ligt tegen moeder aan, daar waar het zich veilig voelt, waar geborgenheid is en zoveel liefde. Met zachte aanraking op zoek naar de oorzaak van de onrust in dit baby lijfje. De geboorte ging snel en onverwachts, de angst voor het onbekende, door het geboortekanaal heen geperst worden, het drukt de baby letterlijk in elkaar en soms belanden botjes hierdoor op verkeerde plekken, schuiven over elkaar en blijven vastzitten. Dit kan in de schedel gebeuren maar ook in de wervelkolom of op beide plekken tegelijk. Dit maakt dat het kindje niet de ruimte heeft om zich te ontplooien en dat er onrust in het lijfje blijft zitten. Dat kan zich uiten in niet alleen willen zijn, huilbuien die je raken tot op je bot.

 

Met een zachte aanraking gaan we op zoek naar de oorzaak van de storm van onrust in zijn lijfje. Het baby’tje laat me zien waar de oorzaak zit, kijkt me indringend aan en naar mate mijn aanraking daar langer voelbaar is zie je het baby’tje heel langzaam in ontspanning gaan. Naar een tijdje volgt er een diepe zucht, die maakt dat het laatste restje spanning eruit wordt geblazen en ook moeder zich verder in haar ontspanning kan laten zaken. Zo bijzonder, bijna sprakeloos, om hier bij te mogen zijn voelt zo ongelofelijk dankbaar.

 

Met liefde, Femke