Kan ik iets voor je betekenen?
Bel 06 - 2757 7510 of e-mail Femke
info@praktijkmariposagroesbeek.nl

Levensprocessen kennen geen leeftijden

12-04-2019

Ik kom al een tijdje bij een wat oudere dame aan huis. Ze was gevallen, zat onder de blauwe plekken en kneuzingen, veel last van haar arm en schouder. Ook in haar hoofd kon ze geen rust vinden..het was allemaal een beetje veel. Ze durfde haar wekelijkse uitje met de bus niet meer te maken, onzekerheid en vermoeidheid speelde haar parten. Ze knapte beetje bij beetje op, pijntjes werden minder en ze voelde zich weer wat zekerder..

 

Ze durfde het aan om weer met de bus haar uitje te gaan maken..maar werd wederom overvallen door onzekerheid, verloor haar evenwicht en viel. Weer was ze bond en blauw, weer werd ze teruggezet op aarde, weer moest ze geduldig zijn en herstellen. Ze mist haar uitjes, ze mist de gesprekken in de winkeltjes, het leven om haar heen. Ondanks dat, geniet ze en leeft ze haar leven, ze gaat het aan en steeds meer voelen in haar lichaam wat ze nodig heeft, ze leert om beter voor zichzelf te zorgen, vraagt om hulp als het nodig heeft, er mag voor haar haar gezorgd worden, ondanks dat ze het liefst alles zelf doet en liever voor een ander zorgt! Zij mag leren te ontvangen, geduldig haar lichaam laten herstellen ondanks dat ze de beperking van het ouder worden lastig vindt, doet ze het!! 


Vandaag had ze voor mij een gebaar van dankbaarheid, zo lief!! Het is zo mooi om haar te mogen begeleiden in dit proces van haar leven, te zien dat ze een krachtige vrouw is en langzaam haar onzekerheid aan het overwinnen is!

 

#kleingebaar #metzoveeldankbaarheid #cranio #erzijnvooreenander #aanrakingheelt #levensprocessen #respect